Top Mountain Crosspoint

Pålitelige og sikre press forbindelser i de tyrolske alper 

I fjellpasset Timmelsjoch i Østerrike, på en alpinhøyde på 2 200 m, har "Top Mountain Crosspoint" blitt reist på en svært kort tid. Flerfunksjonsbygningen med et areal på 6000 m² huser en stilig restaurant, den nedre terminalen til en kabelbane, en tollstasjon og et uvanlig motorsykkelmuseum - alt under ett tak. Det er et møtepunkt for syklister og bilister, ski fans og turgåere.

Sikkerhet i alpinhøyde

Mens passruten over Timmelsjoch noen ganger må stenge på grunn av værforholdene om vinteren, er "Top Mountain Crosspoint" tilgjengelig fra Hochgurgl i Østerrike hele året

"Her har sikkerhet en helt annen betydning enn ned i dalen - og det gjelder også forsyning av drikkevann og oppvarming," understreker ingeniør Siegfried Hummel, daglig leder av BSE-firmaet Hummel GmbH, som ligger i nabostaten Längenfeld i Ötztal.

Ca 2.600 meter pressforbundne rørledninger sikrer tilførsel av vann og varme. Flere forskjellige trykk-koblingssystemer ble installert for å distribuere varmen: Prestabo laget av galvanisert stål i anlegget, Profipress i kobbergren og stigerør, og Sanfix Fosta med Alupex rør for tilkoblingene til radiatorene.

Kvaliteten på drikkevannet er sikret ved riktig dimensjonering av rørledninger i form av ringeledninger i installasjon. "Fra de hyppigst brukte sanitæranleggene til de sjelden brukte kranene i museet, bompenge og banevegger i bygningen, var det viktig å sette opp alt på en slik måte at kjøkkenet alltid ble levert med drikkevann av topp kvalitet. Vi oppnådde dette med en kombinasjon av lavvolumsledninger, samtidig som vi sikret pålitelige forsyninger med de nødvendige volum, forteller Florian Reich, teknisk leder for BSE-firmaet Hummel.
 
Når det gjelder den praktiske implementeringen, installerte BSE-fagfolk fra Hummel deretter hovedlinjen ved hjelp av rustfritt stål med press systemet Sanpress Inox i DN 64. Stigerørene er derimot laget av kobber (Profipress), og forbindelsene til kranene er av passende dimensjonert, økonomisk Alupex rør (Sanfix Fosta) på kveil.

Objekt Top Mountain Crosspoint
Sted Hochgurgl, Austria
År 2016
Objekttype Ny bygning
Flate 6000 m2
Bruksområde Sport og fritid
Installasjon Hummel GmbH, Längenfeld
Tilbake