De mest brukte verktøyene innen VVS-utstyr

For den som driver profesjonelt med rørlegging gjelder det å ha god kompetanse innen de mekaniske fagene, og i tillegg er det mange forskjellige verktøy som brukes. Både VVS-utstyr og verktøy kommer i mange fasonger, og som vanlig vil kvalitet lønne seg i lengden.


Verktøy kan vare lenge dersom det er av ordentlig kvalitet – en baufil som for eksempel lett kan slites fort ut hvis den ikke er laget av skikkelige materialer. Skrujern kan lett ødelegges hvis det er av en dårlig legering, og skiftenøkler kan ligge ubekvemt i hånden og lett gå ut av stilling om den ikke er av god kvalitet.

Hva kjennetegner en god skiftenøkkel eller rørleggertang

Når det arbeides med VVS-utstyr som en skiftenøkkel, er det naturligvis helt vitalt at man har et godt grep om nøkkelen. Skruene og mutterne må jo strammes godt til, og uten et godt grep kan man kaste bort tid og krefter. Har man dårlig grep kan man dessuten også få smerter i hendene eller armene med tiden, noe som er svært uheldig for en som jobber med rørlegging.
En millimeterskala vil også være veldig kjekt å ha, så vet man nøyaktig hvilken stilling nøkkelen må justeres til. Dette sparer også tid, og tiden er kostbar for alle som jobber med VVS-utstyr i Norge.
 

En god rørkutter kan ikke vurderes for høyt

Dersom et rør må forkortes eller kappes, og man trenger et litt finere snitt enn baufilen kan gi, er det nok rørkutteren som må til. Når man kjøper VVS-utstyr på nett er det normalt å se etter rørkuttere også, og man får en god indikasjon på kvaliteten ved å se på pris og produktbeskrivelse.


En rørkutter må være stabil, da blir det mye enklere å finne riktig posisjon, og det blir også et jevnt og fint snitt som etterlates når kuttingen er ferdig. En god konstruksjon og materialer av høy kvalitet vil sørge for god stabilitet, og også gjøre verktøyet mer slitesterkt

Noen metoder for å åpne rørene er bedre enn andre

Mange opplever at sluket på badet går veldig tregt, og kanskje hoper det seg opp mye vann når man skal vaske ansiktet om morgenen. Da er nok avløpet allerede blitt temmelig tett, og for mange holder det kanskje med kaustisk soda eller andre kjemikalier for å få bukt med problemet. Slike kjemikalier kan bare brukes én gang, men en avløpspumpe med sugekopp kan brukes av hvem som helst – igjen og igjen.


Fordelen med denne innretningen er at den ikke inneholder helse- eller miljøskadelige kjemikalier, og den er meget effektiv dersom proppen i røret ikke har satt seg alt for godt fast.
 

Finn de gode og oversiktlige nettbutikkene for VVS-utstyr i Norge

Det er mye å velge blant av verktøy til jobber på kjøkkenet og badet. Det kan være lurt med kjøp av VVS-utstyr på nett for å ha bedre oversikt, og da gjelder det spesielt å finne en nettside med mange produkter i utvalget sitt.  Det finnes mange tester av VVS-utstyr, og man kan holde utkikk etter de som skårer høyt på slike tester når man søker gjennom nettsidene.