Viega Bloggen

En funksjonell sisterne er en viktig bestanddel av et vannspylt toalett

Da innlagt vann ble vanlig i de større byene, tok det ikke lang tid før det moderne vannspylte toalettet så dagens lys. Funksjonen har ikke endret seg mye siden den gangen; en oppsamlingsbeholder for vann, kalt sisterne, spyler selve toalettskålen med vann hver gang noen bruker toalettet.

Tenk totaløkonomi og kvalitet når du kjøper inn VVS-utstyr

Det kan være fristende å gå for den aller billigste løsningen når man skal kjøpe inn utstyr til renovering og nybygg. Dette gjelder helt sikkert også VVS-utstyr, som er en viktig del av ethvert bygg.

VVS reservedeler og utstyr av høy kvalitet er en god start på byggeprosjektet

Fra den spede begynnelsen med noen få produsenter og tilbydere av VVS-utstyr, har utvalget og kvaliteten eksplodert de siste tiårene. Det dukker stadig opp ny design og innovative løsninger, slik at både renoveringsprosjekter og nybygg har mye å velge i blant VVS-produkter.

En VVS-guide kan hjelpe deg med å finne riktig VVS-utstyr

Du har kanskje vært i en situasjon der du må ta en avgjørelse om hvilket VVS-utstyr du skal investere i til et bygge prosjekt eller en renovering? I slike tilfeller kan det være god støtte i en VVS-guide. Her kan du finne både produktoversikter og installasjonsveiledninger som kan være til hjelp både i innkjøps- og monteringsfasen.

En kort oversikt over VVS reservedeler og utstyr

VVS-materiell og utstyr har utviklet seg mye siden de første VVS-systemene så dagens lys for over et århundre siden.

Et moderne VVS-anlegg består av utallige VVS rørdeler

Det er mye som skal klaffe når en ny bygningskonstruksjon reises, eller eldre bygninger renoveres. Uansett trenger prosjektene rørdeler av høy kvalitet for å konstruere eller renovere VVS-systemet i bygningen.

De mest brukte verktøyene innen VVS-utstyr

For den som driver profesjonelt med rørlegging gjelder det å ha god kompetanse innen de mekaniske fagene, og i tillegg er det mange forskjellige verktøy som brukes.

Det er mange deler som trengs for å lage et moderne VVS-system

Det er få ting som påvirker livene våre like mye som tilgangen til rent vann og fungerende avløpssystemer. Dette blir vi minnet på gang på gang når eldre VVS-systemer bryter sammen av slitasje og alderdom.

Det er vanskelig å tenke seg en bygning uten et fungerende avløpssystem

De aller fleste bygninger der mennesker oppholder seg for kortere eller lengre tidsrom har et større eller mindre avløpssystem. Slike systemer tar seg av all slags avløpsvann fra garderobeanlegg, toaletter, vaskeservanter og vaskerom.

Her er alt du trenger å vite om galvaniserte rør

Blant de mange typene rør som finnes i eldre eksisterende bygninger og ledningsnett er galvaniserte rør en av de mest utbredte.